Agris.cz - agrární portál

Připravovaná výstava Floria Jaro v Kroměříži ukáže aranžmá z tisíců květin

14. 4. 2023 | ČTK

Připravovaná výstava Floria Jaro, která je na Výstavišti Kroměříž na programu od 28. dubna do 1. května a také od 5. května do 8. května, ukáže unikátní aranžmá vytvořené z tisíců květin. Pod názvem Podmořský svět květin jej z narcisů, tulipánů, hyacintů a také tropických bromélií vytvoří tým aranžérek Jarmily a Petry Pejpalových. V tiskové zprávě to dnes ČTK sdělila pracovnice výstaviště Michaela Ohlídalová. Tradiční akce pro zahradníky a zahrádkáře nabídne i stánky se sortimentem pro dům a zahradu.

Aranžmá uvidí zájemci v obou termínech výstavy v Pavilonu A. "Do Kroměříže se moc těšíme, máme tu ty nejlepší zkušenosti, je to ideální místo setkávání lidí, pozoruhodné je, že tu vůbec nevadí případná nepřízeň vrtkavého počasí. V našem podmořském světě najdete v květinovém provedení stylizované korálové útesy, velryby, mnoho druhů mořských živočichů, chobotnice, medúzy, ale i mnoho dalšího, třeba ponorku," uvedla Jarmila Pejpalová.

Expozici vytvoří aranžérky po přípravách spolu s pomocníky za čtyři dny, jde ale pouze o její finální část. "Nosíme podobu díla v hlavě třeba měsíc, když se vše vydaří, míváme samozřejmě skvělý pocit a ráda naslouchám lidem, kteří se tudy procházejí, jejich obdiv dodává sílu k dalším počinům," doplnila Jarmila Pejpalová.

Rozložením výstavy do dvou prodloužených víkendů se pořadatelé snaží vyjít vstříc návštěvníkům. "Dáváme příležitost početným zájemcům, aby si vybrali ve svém volném čase, pochopitelně budeme rádi, když k nám zavítají opakovaně. V každém termínu jim nabídneme vše potřebné pro dům i zahradu, klasiku, ale i novinky pro zahrady a zahrádky, nádhernou podívanou v jedinečné květinové expozici, bohaté občerstvení a pestrý kulturní program, z něhož si vybere opravdu každý," uvedl ředitel výstaviště Pavel Konečný.

Areál bude otevřený denně od 09:00 do 17:00. Podrobnosti o výstavě Floria Jaro lidé najdou na webových stránkách kroměřížského výstaviště, které vedle jarní pěstitelské výstavy nabízí pravidelně i její letní a podzimní verzi a předvánoční programy. Hostí také hudební festivaly, Svatováclavské slavnosti nebo prodejní výstavy drobného zvířectva a okrasného ptactva. Moderní areál ročně navštěvuje více než 250.000 lidí.


Zdroj: ČTK, 14. 4. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 19:42