Agris.cz - agrární portál

Jarní etapu výstavy květin Flora Olomouc navštívilo téměř 53.000 lidí

24. 4. 2023 | ČTK

Čtyřdenní jarní etapu mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc, která skončila dnes vpodvečer, navštívilo podle pořadatelů téměř 53.000 lidí. ČTK to dnes řekl mluvčí Výstaviště Flora Michal Poláček. Letošní návštěvnost byla proti loňskému roku vyšší, tehdy si svátek květin nenechalo ujít přibližně 50.000 návštěvníků; svou roli hrálo o tomto víkendu také slunečné počasí. Na Výstaviště Flora zamířili lidé z celé republiky, ale i ze zahraničí. Početní byli také návštěvníci z Polska, zjistila ČTK.

"Fakt, že na letošní jarní výstavu Flora Olomouc dorazilo více lidí než v loňském roce nás samozřejmě velmi potěšil. Všem návštěvníkům děkujeme, že k nám na Výstaviště Flora dorazili. Jejich zvyšující se zájem je pro nás velkým závazkem udržet kvalitu olomouckých květinových a zahradnických výstav a také nadále pracovat na jejich dalším zlepšení a rozvoji," uvedl mluvčí výstaviště.

O velkém zájmu návštěvníků svědčil uplynulý víkend i velký pohyb lidí ve městě. Zástupci olomoucké městské policie již v sobotu kolem poledne nabádali návštěvníky, aby svá vozidla ponechali v okrajových částech města. Parkoviště v centru Olomouce byla plná.

Letošní hlavní expozici pojmenovanou Království barev vévodil majestátní pětimetrový trůn, k vidění bylo téměř 25.000 pestrobarevných květin i tajemný kruh menhirů. Expozici připravila floristka Klára Franc Vavříková. Dalších 1800 metrů čtverečních květinových záhonů přichystali zahradníci výstaviště před pavilony A, E, G a H a také v botanické zahradě. Dohromady na těchto plochách vysázeli 42.000 jarních cibulovin.

Do Olomouce zamířili lidé také na zahradnické trhy, které jarní etapu Flory Olomouc tradičně doprovázely. Trhy v areálu výstaviště nabízely sortiment rostlin, zahrádkářských potřeb, nářadí pro kutily i domácích potřeb. Jarní etapy výstavy se zúčastnilo více než 250 prodejců.

Loňskou jarní etapu mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc za čtyři dny navštívilo téměř 50.000 lidí. Návštěvnost jarní výstavy, která se tehdy uskutečnila kvůli protikoronavirovým opatřením po dvouleté pauze, byla však podstatně nižší než v roce 2019. Tehdy na výstavu zamířilo více než 65.000 lidí.


Zdroj: ČTK, 24. 4. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:24