Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 8.6.2023

9. 6. 2023 | Agris

Veterinární dozor cvičil na Olomoucku zásah proti nebezpečným nákazám

V Heroltovicích na Olomoucku probíhá v tomto týdnu cvičení veterinárního dozoru Nákaza 2023. Jednotlivé složky dozoru v rámci akce nacvičují vzájemnou spolupráci pro případy, že se v chovech hospodářských zvířat nebo mezi volně žijícími zvířaty vyskytne nebezpečná nákaza jako jsou africký mor prasat a ptačí chřipka.

Vědci a vědkyně mohou získat 1 miliardu korun například na výzkum ochrany přírody, nových postupů hospodaření nebo přípravy na klimatickou změnu

Ministerstvo zemědělství (MZe) vyhlásilo první veřejnou soutěž na vědecké projekty, kterým v rámci Programu ZEMĚ II poskytne v příštích letech 1 miliardu korun.

Asociace bezpečného konopí předložila konkrétní návrhy regulace trhu. Pokud nebudou úředníci naslouchat, hrozí paskvil

Po prvním jednání se zástupci Ministerstva zemědělství se Asociace bezpečného konopí rozhodla předložit praktické návrhy řešení, které by zabránily plošnému zákazu CBD a dalších fytokanabinoidů v potravinách. Například, zařadit do nových potravin jen izoláty kanabinoidů.

Jedinečný prostor pro rozvoj biodiverzity i vzdělávání, Coca-Cola otevřela unikátní mokřad u pražského závodu

Kde je voda, tam je život. Tento neoddiskutovatelný fakt bezezbytku platí i pro pomyslný ostrov divoké přírody, který vznikl v těsném sousedství pražského výrobního závodu společnosti Coca-Cola.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 9. 6. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 11:38