Agris.cz - agrární portál

Majitel Budweiseru bude sponzorovat i ženské mistrovství světa ve fotbale

9. 6. 2023 | ČTK

Největší světový pivovar Anheuser-Busch InBev, který vlastní mimo jiné značku Budweiser, bude sponzorovat i ženské mistrovství světa ve fotbale. Sponzorství šampionátu mužů firma prodlouží, oznámil pivovar.

Na posledním MS fotbalistů v islámském Kataru byl prodej alkoholu zakázaný. Firmě kvůli tomu zůstalo na místě pivo za miliony dolarů. Média po této kauze spekulovala o možných ústupcích společnosti AB InBev ve sponzorské smlouvě, ale žádné finanční podmínky nebyly zveřejněny. Další MS mužů budou v roce 2026 společně pořádat USA, Kanada a Mexiko.

Šampionát žen začne letos 20. července v Austrálii a na Novém Zélandu. Rozhodnutí společnosti Anheuser-Busch InBev ilustruje rostoucí popularitu ženského fotbalu. Finále v roce 2019 sledovalo v přímém přenosu více než 260 milionů lidí a během turnaje si ho podle FIFA naladilo 1,1 miliardy lidí.

Mezi značky skupiny AB InBev patří vedle Budweiseru například Beck's, Corona či Stella Artois. V Česku firma vlastní českobudějovický pivovar Samson.

lsk maz nkr


Zdroj: ČTK, 9. 6. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 10:04