Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 18.4.2024

19. 4. 2024 | Agris

Češi konzumují méně ovoce a zeleniny, než je doporučená denní dávka

Průměrný Čech konzumuje méně než 600 gramů ovoce a zeleniny denně, tedy méně, než doporučuje Společnost pro výživu ČR. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou má ČTK k dispozici. Příjem ovoce a zeleniny v posledních letech podle údajů Českého statistického ústavu (ČSÚ) klesá, lidé omezují také jejich nákup.

Fazole z Teska obsahovaly čtyřnásobné množství herbicidu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila obchodnímu řetězci Tesco stáhnout z prodeje fazole, které čtyřnásobně přesáhly povolený limit pro herbicid haloxyfop. Ve středu o tom v tiskové zprávě informoval mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Budějovický Budvar měl loni rekordní tržby 3,37 miliardy korun, stouply o 11 pct

Budějovickému Budvaru loni vzrostly tržby meziročně o 11 procent na rekordních 3,37 miliardy korun. Posílil jak domácí prodej piva, tak export, který tvoří 72 procent z celkové produkce.

Dvojí kvalita potravin? Chyba není v EU, ale u nás, řekl prezident Petr Pavel

Dvojí kvalita potravin byla jedním z témat středeční debaty občanů s prezidentem Petrem Pavlem. Uskutečnila se v uherskohradišťském Slováckém divadle a spoluorganizoval ji Deník. Podle prezidenta není chyba na straně Evropské unie, ale je to naše vlastní blbost.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 19. 4. 2024





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 21:07