Agris.cz - agrární portál

Kuneš: Privatizace Becherovky není ukončena, ČSSD se k ní vrátí

18. 9. 1997 | ČTK

KARLOVY VARY 18.zárí (CTK) - Privatizace a.s. Jan Becher - Karlovarská Becherovka (KB) není stále uzavrena, tvrdí CSSD, která se k celé cause Becherovky hodlá vrátit poté, co zacne vláda sociální demokracie. CTK to rekl poslanec parlamentu za CSSD Michal Kuneš.

Uvedl, že nekolikaclenný stranický tým vypracoval rozsáhlý interní materiál obsahující nedostatky privatizace karlovarské likérky a predal jej predsedovi poslaneckého klubu CSSD Stanislavu Grossovi. Podle Kuneše zjistil tým tri základní nedostatky ve výberovém rízení a radu dalších pochybení. Jedním je napr. to, že zakladatelský privatizacní projekt zpracovávali úredníci, kterí figurovali v dozorcí rade KB, konstatoval.

Podle Kuneše je podivné, když místopredseda vlády a ministr zemedelství Josef Lux obhajoval víteze a když prohlásil, že byl u zrodu firmy Value Bill, která ve výberovém rízení na KB zvítezila. "Cekám na stenozáznam Luxova výroku. Poté ho dám obcanum, aby vedeli, koho volí", rekl.

CSSD hodlá kontrolovat, jak vítez výberového rízení plní kupní smlouvu. V prípade, že od smlouvy odbocí, bude v poslanecké snemovne iniciovat její zrušení, dodal.

Predseda karlovarského výkonného výboru CSSD Jirí Bayer rekl, že sociální demokracie požadovala již pred tremi lety, aby majoritu v likérce získalo mesto. Stejný názor vyjádril tesne pred privatizací také karlovarský primátor Josef Pavel (ODS). Jeho snahu však mestský výbor CSSD oznacil za naivní.

Miroslav Molcík mha


Zdroj: ČTK, 18. 9. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 18:07