Agris.cz - agrární portál

Cenu český sládků získal 12procentní Janáček z Uherského Brodu

28. 9. 1998 | ČTK

Cenu ceský sládku získal 12procentní Janácek z Uherského Brodu

PRAHA 28.zárí (CTK) - Cenu ceských sládku získal v letošním roce svetlý 12procentní ležák Janácek z pivovaru Uherský Brod. Obchodnímu rediteli pivovaru Janu Jancárovi dnes cenu predal výkonný reditel Ceského svazu pivovaru a sladoven Antonín Kratochvíle. V Cene pražských novináru, která byla udelována soubežne, zvítezilo 11procentní svetlé pivo Džbán z pivovaru Vyškov.

Jak vyplývá z informace casopisu Pivní kurýr, který soutež usporádal, bylo do letošního 5.rocníku souteže o Cenu ceských sládku zarazeno k degustaci 32 znacek piva z 13 pivovaru. Z celkového poctu vzorku jich bylo deset 12procentních ležáku, ctyri ležáky 11procentní, sedm výcepních desítek, osm tmavých piv a tri speciály.

Do záverecného finále souteže postoupilo osm pivních znacek, a to již zmínený Janácek, dále svetlý ležák Dacický z Kutné Hory, svetlý ležák Kaiser Premium z pivovaru Lobkowicz, jedenáctka Džbán z Vyškova, Havlíckobrodský svetlý ležák, výcepní desítka Rebel a Zámecký 13procentní ležák z pivovaru Chodovar.

V minulém rocníku souteže o Cenu ceských sládku zvítezil svetlý premiový ležák Starobrno Premium z brnenského pivovaru.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 28. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 10.06.2024 08:08