Agris.cz - agrární portál

Stínový ministr zemědělství Kučera kritizuje systém dotací

28. 9. 1998 | ČTK

Stínový ministr zemedelství Kucera kritizuje systém dotací

HRADEC KRÁLOVÉ 28.zárí (CTK) - Pojetí zemedelských dotací soucasným ministrem zemedelství Janem Fenclem krome jiného kritizuje jeho stínový kolega z Obcanské demokratické strany Miloslav Kucera. "Soucasný ministr nejprve nákladne za státní peníze zvyšuje výrobu, poté likviduje nadvýrobu a pak ješte hodlá zemedelcum platit za údržbu krajiny," uvedl dnes na tiskové konferenci v Hradci Králové Kucera.

ODS podle nej bude postupne navrhovat v konkrétních císlech snižování produkce zemedelství v místech, kde se mu nedarí. Finance by pak v techto oblastech smerovaly do udržování krajiny a do pomoci opustit klasickou zemedelskou výrobu.

Kucera dále uvedl, že se jako stínový ministr bude snažit zvýraznit cinnost zemedelských komisí pri ODS. Chce také do transparentní podoby sestavit zemedelský program strany.

Stínový ministr podle svých slov v žádném prípade nehodlá kroky Fencla pouze kritizovat. Každé kritice bude podle nej predcházet dukladná analýza, pricemž ODS bude obcanum nabízet vlastní rešení konkrétních problému.

Premysl Šrámek jw


Zdroj: ČTK, 28. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.05.2024 11:15