Agris.cz - agrární portál

Prazdroj omezil výrobu v Karlových Varech a propustil 53 osob

29. 9. 1998 | ČTK

KARLOVY VARY 29.zárí (CTK) - Nejvetší domácí producent piva, a.s. Plzenský Prazdroj (PP), omezil výrobu výcepního piva Primus a jedenáctistupnového piva Karel v pivovaru Karlovy Vary a propustil 53 zamestnancu. Jak dnes CTK sdelil asistent generálního reditele PP Jindrich Štrunc, duvodem snížení výroby je zárijový výrazný pokles prodeje, který nastal kvuli klesající koupeschopnosti domácích konzumentu.

Propuštení nadpolovicní vetšiny zamestnancu zduvodnil tlakem spolecnosti na snižování nákladu a nutností zvýšit efektivitu práce. Karlovarský pivovar má nyní sloužit jako záložní zdroj a pomáhat s výrobou piva v sezóne, uvedl.

Pivo Primus bude Prazdroj vyrábet prevážne v Plzni a produkci Karla, jehož výstav je nízký, výrazne omezí. Rocní výstav karlovarského pivovaru ani objem plánovaného poklesu výroby nesdelil.

Možnost prodeje karlovarského pivovaru nevyloucil, ani nepotvrdil. "Na to nebudu odpovídat. Je to predcasné", rekl. Podle kuloárových informací hodlá PP karlovarský pivovar prodat a pro jeho lepší zpenežení chce do uzavrení kupní smlouvy udržet podnik v chodu.

Výrobu Primusu, jehož výstav ciní asi 600 tisíc hektolitru za rok, prevedl PP cástecne do Karlových Varu, aby v letních mesících uvolnil plzenské kapacity pro produkci Prazdroje a Gambrinusu. Ten kvuli zastaralé technologii nelze v Karlových Varech vyrábet, nebot by mel odlišnou chut od plzenského.

Miroslav Molcík do


Zdroj: ČTK, 29. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 09:17