Agris.cz - agrární portál

Polská uzenářská společnost Slaskpol vstupuje na český trh

30. 9. 1998 | ČTK

Polská uzenárská spolecnost Slaskpol vstupuje na ceský trh

OSTRAVA 30.zárí (CTK) - Polský Slaskpol, prední výrobce masa a uzenin, vstupuje na ceský trh prostrednictvím spolecnosti Pivex. Slaskpol se chce v CR nejdríve zamerit predevším na drobné odberatele, prípadne pozdeji i na síte potravinárských supermarketu a velkoobchodu. Pri dnešní prezentaci výrobku Slaskpolu to uvedl reditel Pivexu Petr Bolek.

Úkolem Pivexu je vybudovat v CR trh pro uzenárské výrobky Slaskpolu. Prvním krokem je vytvorení dvou prodejen v centru Ostravy pocátkem listopadu. "Dalším zámerem je ješte do konce letošního roku otevrení prodejen v Brne, Karviné a Havírove," uvedl Bolek.

Akciová spolecnost Slaskpol vznikla v roce 1978 a nyní patrí mezi deset nejvetších polských výrobcu masa a uzenin. "Denne zpracujeme 10 až 15 tun uzenin a vyrábíme kolem 120 jejich druhu," rekl generální reditel polské spolecnosti Jan Blankenstein.

Uzenárské výrobky polské firmy se již prodávají v Rusku a na Ukrajine. Po letošním vstupu na ceský trh plánuje v príštím roce prorazit i na Slovensku. Blankenstein odmítl kvuli konkurenci uvést jakékoliv hospodárské výsledky Slaskpolu. "Jsme v zisku," pouze dodal reditel.

Tomáš Želazko kt dp


Zdroj: ČTK, 30. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 17:35