Agris.cz - agrární portál

Prazdroj zkomplikoval plzeňské radnici rozpočet na příští rok

14. 10. 1998 | ČTK

Prazdroj zkomplikoval plzenské radnici rozpocet na príští rok

PLZEN 14.ríjna (CTK) - Prevedením obchodního oddelení do Brna zkomplikoval Plzenský Prazdroj plzenské radnici sestavení rozpoctu na rok 1999. Podle radnice tak mesto prijde o príjmy do mestského rozpoctu odhadované na 30 miliónu korun.

"Prazdroj totiž nepokládal za nutné o tom plzenský magistrát pred sestavováním rozpoctu na rok 1999 presne informovat," sdelila dnes CTK mluvcí plzenského magistrátu Zdenka Kubalová.

Hlavním duvodem pivovarskou verejností kritizované prestehování obchodního oddelení z Plzne do Brna, byla podle vedení Prazdroje chystaná fúze s pivovarem Radegast, ackoli jí Úrad pro hospodárskou soutež nepovolil.

Prestože spolecnost letos od ledna do konce zárí prodala 3,897 miliónu hektolitru piva s desetiprocentním mezirocním nárustem, prodej piva v zárí se ve srovnání s predcházejícím mesícem snížil o 50 tisíc hektolitru.

Tento pokles potvrdil u príležitosti výroby ctyrmilióntého hektolitru minulý týden i generální reditel PP Vladimír Perina. Podle jeho slov byl zpusoben zájmem spotrebitelu o lacinejší nízkostupnová piva. V zárí se mezirocne snížil zejména prodej piva Primus, a to asi o deset procent.

Tyto duvody vedly vedení spolecnosti k omezení výroby piva Primus a jedenáctistupnového piva Karel v karlovarském pivovaru, což melo za následek v tomto pivovaru propuštení 53 zamestnancu.

Karlovarský pivovar má sloužit jako záložní zdroj a pomáhat s výrobou piva v sezóne. Pivo Primus bude Prazdroj vyrábet prevážne v Plzni a výrobu Karla výrazne omezí.

Pavel Kovárík mha


Zdroj: ČTK, 14. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 13:46