Agris.cz - agrární portál

Víno Mikulov nakoupí z letošní sklizně 4500 tun hroznů

23. 10. 1998 | ČTK

Víno Mikulov nakoupí z letošní sklizne 4500 tun hroznu

MIKULOV (okres Breclav) 23.ríjna (CTK) - Veškerou nabídku 4500 tun hroznu, z toho petinu modrých odrud, vykoupí z letošní sklizne a.s.Víno Mikulov. Rocník je v množství mírne nadprumerný s nižší kvalitou v dusledku deštivé sklizne. "Hrozny se zvýšenou cukernatostí budou výjimkou," rekl dnes CTK reditel spolecnosti Jaroslav Hlavác.

Podle nej odpovídá letošní cena hroznu jejich kvalite, proto se zrejme cenová úroven vín nezmení. Trvající obecná recese také vinarským podnikum prináší potíže s prodejem jakostních vín. "Je zde známý problém podfakturace cen vína," dodal s tím, že jen do pololetí se takto v CR objevilo pres osm miliónu litru vína.

Letošní ekonomické výsledky plánují mikulovští asi na úrovni lonského roku. Vzhledem k propojení na západoceský Bohemia Sekt se ocekává zvýšení produkce spíše cisternových vín. "Pocítáme s prodejem kolem deseti miliónu lahví," dodal Hlavác.

Ve speciální vánocní kolekci chystá firma nabídku archivních vín, dále vín prívlastkových vín získaných rízeným kvašením. Od letošního dubna navíc sortiment zcela zmenil etikety.

A.s.Víno Mikulov, kde letos posílila svou majetkovou úcast spolecnost Bohemia Sekt na 22,7 procenta, utržila loni 284,5 miliónu Kc a na trh dodala pres sedm miliónu litru vín a nápoju. Export ve financním vyjádrení zvýšila mezirocne devetkrát na 5,7 miliónu korun.

Jirí Macík mha


Zdroj: ČTK, 23. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 10:23