Agris.cz - agrární portál

Skupina Bohemia Sekt letos nakoupila rekordní množství hroznů

30. 10. 1998 | ČTK

Skupina Bohemia Sekt letos nakoupila rekordní množství hroznu

PLZEN 30.ríjna (CTK) - Rekordní množství pres deset tisíc tun hroznu v potrebném sortimentu nakoupilo z letošní sklizne vinarské uskupení Bohemia Sekt, jehož soucástí jsou spolecnosti Révovín a Víno Mikulov. Podle financního reditele Jirího Laurina spolecnost letos nakoupila nejvíce hroznu ze všech domácích vinarských spolecností.

Nakoupené hrozny však predstavují pouze tretinu surovin pro zajištení výroby vína. Zbývající dve tretiny musí firma nakoupit v zahranicí.

Skupina Bohemia Sekt, jejíž podíl na ceském trhu predstavuje 23 procent, letos splní plánovaný prodej 30 miliónu litru vína. Z toho 23 miliónu litru ciní prodej materské spolecnosti Bohemia Sekt a sedm miliónu litru prodá Víno Mikulov. Obrat skupiny dosáhne témer 1,4 miliardy korun, což je o 100 miliónu korun více než v lonském roce.

Bohemia Sekt vlastní podíl 33 procent ve Vínu Mikulov, což jí vzhledem k jednání hlavních akcionáru PPF a KIS zajištuje majoritu. Spolecnost získala dalších 20 procent od PGRLF a v techto dnech ocekává vyjádrení o pripsání podílu. Dále posílila vliv v Révovínu z 50 na 67 procent vcetne navýšení základního jmení.

Vinarská firma ze Starého Plzence letos založila na Slovensku obchodní spolecnost Bohemia Sekt Slovakia, která zajištuje distribuci výrobku celého uskupení na Slovensku.

Pavel Kovárík nol


Zdroj: ČTK, 30. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 01:25