Agris.cz - agrární portál

Francouzský Bongrain hodlá koupit další mlékárny

6. 11. 1998 | ČTK

PRAHA 6.listopadu (CTK) - Francouzská mlékárenská skupina Bongrain, která pred dvema lety vstoupila na tuzemský trh, když ovládla spolecnosti Pribina Pribyslav a Povltavské mlékárny Sedlcany, známé znackami sýru Lucina, Hermelín ci Pribina, rozširuje podle Mladé fronty Dnes své aktivity. Soucástí uskupení se již v nejbližší dobe stanou specializované tavírny ve Velkém Valtýnove a Hruškách na Morave, které patrily rozpadající se tuzemské skupine Ceskomoravské mlékárny a produkují oblíbené sýry Maratonec ci Vítez, píše deník.

"Vím o tom, že probíhají jednání o prevzetí obou firem, jež patrí ke stredne velkým producentum tavených sýru. Krome toho se Bongrain chystá získat velkou tavírnu v Novém Meste na Slovensku," cituje list ekonomického námestka Povltavských mlékáren Jaroslava Štenberka.

Bongrain již podle MfD požádal antimonopolní úrad o povolení fúze s obema tavírnami, v nichž hodlá prevzít 100procentní majetkové podíly.

kri vaj


Zdroj: ČTK, 6. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 21:50