Agris.cz - agrární portál

Čínská vláda se rozhodla bránit domácí trh s pivem

9. 11. 1998 | ČTK

Cínská vláda se rozhodla bránit domácí trh s pivem

PEKING 9.listopadu (CTK) - Cínská vláda se rozhodla pristoupit hned k nekolika ochranárským opatrením, která by mela chránit domácí pivovary pred zahranicní konkurencí. Soubor vládních opatrení by mel mimo jiné ztížit kapitálový vstup zahranicních investoru do cínských pivovaru.

O významné pozici cínského trhu s pivem nejlépe svedcí fakt, že cínské pivovary rocne vyprodukují 16 miliónu tun piva, což Cíne stací na udržení pozice druhého nejvetšího výrobce piva na svete hned za USA. V posledních nekolika letech však do Cíny proniklo hned nekolik významných zahranicních pivovaru v cele s novozélandským Lion Nathan. Velký zájem o vstup na velmi perspektivní cínský trh má také australská pivovarnická skupina Foster's.

Krome zminovaného vstupu zahranicních investoru do cínských pivovaru chce cínská vláda také ucinit pro zahranicní pivovary obtížnejší vstup na trh prostrednictvím výstavby nových pivovaru na zelené louce, napsala dnes agentura Reuters.

zdv ple


Zdroj: ČTK, 9. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 19:19