Agris.cz - agrární portál

Ústecké pivovary chtějí proniknout na čínský trh

6. 11. 1998 | ČTK

Ústecké pivovary chtejí proniknout na cínský trh

ÚSTÍ NAD LABEM 6.listopadu (CTK) - Ústecké pivovary, které jsou soucástí skupiny Drinks Union, chtejí proniknout na cínský trh. Již v príštím roce by spolecnost mela s tamním partnerem podepsat smlouvu na stavbu pivovaru v Cíne. CTK to dnes u príležitosti návštevy predsedy Poslanecké snemovny Václava Klause ve firme rekl reditel divize Drinks Union Josef Vejlupek.

Akciová spolecnost Drinks Union, která letos ocekává za celou skupinu tržby minimálne 1,3 miliardy korun, vznikla v záveru roku 1997 z iniciativy Pivovaru a sodovkáren Brno (PaS), a.s., Ústeckých pivovaru a.s. a jejich dceriné spolecnosti KB Likér ÚP, s.r.o. Od zacátku letošního roku exkluzivne zajištuje obchod, marketing a financní aktivity ústeckých firem skupiny a od prvního ledna bude obstarávat tyto cinnosti i pro PaS.

Ve výrobe a prodeji piva je Drinks Union nejsilnejším regionálním výrobcem v severních Cechách. V lonském roce Ústecké pivovary mely rekordní výstav 522.000 hektolitru piva a v letošním prvním pololetí patrily spolu s Plzenskými pivovary a Budvarem mezi jediné tri ceské pivovarnické spolecnosti, které zaznamenaly nárust výroby a prodeje proti stejnému období 1997. Pres mírný pokles poptávky v záveru tretího a zrejme i ve ctvrtém ctvrtletí roku Ústecké pivovary predpokládají výrobu a prodej minimálne ve stejné výši jako loni.

Zatímco zvýšení spotrební dane od 1.ledna 1998 podle Vejlupka prineslo potíže všem ostatním výrobcum, Drinks Union ocekává letos zhruba desetiprocentní nárust produkce, která loni cinila 36 tisíc hektolitru a pro letošek má už nyní zajišten prodej 40 tisíc hektolitru.

Výroba a prodej nealkoholických výrobku v brnenských PaS znacky Merito se predpokládá témer na stejné úrovni jako loni, to je približne 360 tisíc hektolitru.

Kontaktní adresa: Drinks Union, a.s., Dráždanská 80,401 73 Ústí nad Labem, tel.:047/5503135.

Marie Zahrádková mha


Zdroj: ČTK, 6. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.05.2024 05:48