Agris.cz - agrární portál

Budvar zaznamenal úspěch na výstavě piva v Japonsku

6. 11. 1998 | ČTK

Budvar zaznamenal úspech na výstave piva v Japonsku

PRAHA 6.listopadu (CTK) - Na mezinárodní výstave piva "International Beer Summit 1998", která se konala ve dnech 9. a 10.ríjna v japonské Ósace získal Budejovický Budvar stríbrnou medaili. Výstava, usporádaná za podpory konzulárního sboru a Japan Craft Beer Association, prezentovala nejen samotné pivo, ale i technické a technologické vybavení potrebné k jeho výrobe, sdelil dnes CTK Jaroslav Kaderábek z Budejovického Budvaru.

Výstava se konala již podruhé a byly predstaveny výrobky z jedenadvaceti zemí. Z Ceské republiky se úcastnily i pivovary Pilsner Urquell a Radegast.

Japonský trh s pivem ovládá pet hlavních pivovarnických firem, které jenom za letošní srpen prodaly dohromady na 51,3 miliónu bas piv, tedy témer 6,5 miliónu hektolitru piva.

"Je to velmi vyspelý trh s prumernou rocní spotrebou 100 litru piva na obyvatele. Pro všechny svetové pivovary je tak Japonsko významnou oblastí," uvedl obchodní reditel Budvaru Robert Chrt s tím, že Budejovický Budvar v soucasnosti vede jednání o rozšírení vývozu do Japonska.

"Verím, že nejvyšší ocenení z Ósaky nám vytvorí prostor pro úspešný export," dodal.

nlm mha


Zdroj: ČTK, 6. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 21:06