Agris.cz - agrární portál

Maďarsku se údajně podařilo zastavit dovozy vepřového masa z EU

13. 11. 1998 | ČTK

Madarsku se údajne podarilo zastavit dovozy veprového masa z EU

BRNO 13.listopadu (CTK) - Zmrazit dovoz veprového masa ze zemí Evropské unie se údajne k dnešnímu dni podarilo zemedelcum v Madarsku. Pomocí zooveterinárních opatrení tak odvrátili tlak na tamní agrární trh. "Zprávu jsem obdržela z Holandska," rekla dnes CTK bez bližších podrobností tajemnice Svazu pro ekonomickou ochranu zemedelcu Simona Alwanová.

Poukázala na obdobnou situaci ceských zemedelcu, kterí nyní cekají na zásah vlády proti subvencovaným dovozum veprového masa do CR. Technické konzultace s EU se však uskutecní až v príštím týdnu. Situace na ceském trhu s veprovým muže být podle mínení Svazu už jedine horší.

"Veterinári by meli zasáhnout," uvedla Alwanová s tím, že importované maso je silne nekvalitní. V zemích puvodu údajne sloužilo jako dlouhodobé nedotknutelné zásoby a po zmrazení je navíc problematické z hlediska nákaz.

Svaz pro ekonomickou ochranu zemedelcu založili ve stredu v Brne úcastníci prípravné schuze k dnešní blokáde dálnice živými prasaty. Nemá nahrazovat cinnost Agrární komory a jeho cílem je prosazovat oprávnené požadavky agrárního sektoru.

Jirí Macík nol


Zdroj: ČTK, 13. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 12:11