Agris.cz - agrární portál

Fond zatím neví, zda byly smlouvy plzeňské mlékárny falešné

16. 11. 1998 | ČTK

Fond zatím neví, zda byly smlouvy plzenské mlékárny falešné

PLZEN/PRAHA 15.listopadu (CTK) - Státní fond tržní regulace dosud neví, zda smlouvy o pujckách, které v lonském roce uzavíral bývalý management plzenské mlékárny s dodavateli a které byly podkladem k udelení subvence na vývoz másla a sušeného mléka, byly falešné. Policie prípad šetrí, ale fond podle dnešního vyjádrení jeho reditele Jana Heka pro CTK dosud o výsledcích šetrení neinformovala.

Mluvcí západoceské policie Helena Malotínská dnes pro CTK bez bližších podrobností uvedla, že v prípadu byly obvineny již dve osoby z podvodu. Pokud se obvineným cin prokáže, hrozí jim pet až 12 let vezení.

Smlouvy o pujckách mel bývalý management plzenské mlékárny uzavírat s dodavateli proto, aby získal státní subvenci na vývoz másla a sušeného mléka. Žadatel o subvenci totiž nesmí dlužit svým dodavatelum; protože mlékárna dluhy mela, uzavíralo její vedení se zemedelci smlouvy o pujckách. Nekteré z techto smluv jsou však zrejme padelky.

"Pokud se prokáže, že smlouvy byly falešné, musí nám mlékárna cástku, která v tomto prípade ciní více než deset miliónu korun, ihned vrátit," rekl dnes CTK Hek. Zda byly predkládané smlouvy s dodavateli pravé ci falešné, nemel podle nej fond šanci pri bežných kontrolách zjistit.

Zemedelec Jirí Bušta z Rokycanska CTK uvedl, že jednu takovou smlouvu s mlékárnou podepsal, ale další dve, které videl na policii, byly urcite fingované.

Marie Fialová


Zdroj: ČTK, 16. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:34