Agris.cz - agrární portál

Dufek: V jednání s Evropskou unií o vepřovém mase vláda zaspala

20. 11. 1998 | ČTK

Dufek: V jednání s Evropskou unií o veprovém mase vláda zaspala

PRAHA 20.listopadu (CTK) - V jednání o zastavení subvencovaných dovozu z EU vláda zaspala, protože k technickým konzultacím melo dojít již nejpozdeji pred mesícem. CTK to dnes rekl predseda Odborového svazu pracovníku zemedelství a výživy Cech a Moravy Bohumír Dufek.

Podle jeho slov musí být vláda s EU neustále v jednání, aby mohla upozornovat na ocekávané problémy, a ne hledat jejich rešení, až když skutecne nastanou.

Podle nej se daly potíže na tuzemském trhu s masem ocekávat a krizový štáb Agrární komory CR na to upozornoval. Stejne tak bylo možné ocekávat neúspech vcerejších technických konzultací se zástupci EU. Dufek soucasne kritizoval vládu, že s ochrannými opatreními otálí a nezavede je ihned.

Zvýšení protestu zemedelcu po neúspešných technických konzultacích ale neocekává, nicméne, jak rekl, každé další protesty je potreba dukladne pripravit. "Politici, kterí se dostali k moci, totiž neumejí nic jiného, než na protestující zemedelce poslat policii, vodní dela a psi, pritom za Klausovy vlády podporovali oni sami kdejakou bouri," dodal Dufek.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 20. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 11:02