Agris.cz - agrární portál

Pražské pivovary vítají stažení žádosti Nomury o fúzi

25. 11. 1998 | ČTK

PRAHA 25.listopadu (CTK) - Akciová spolecnost Pražské pivovary privítala stažení žádosti Nomury o povolení fúze spolecností Plzenský Prazdroj a Radegast u Úradu na ochranu hospodárské souteže (ÚOHS). Pro CTK to dnes uvedl generální reditel spolecnosti Bass Brewers pro CR a soucasný generální reditel Pražských pivovaru Graham Staley.

"Nyní budeme se znacným zájmem cekat na to, co to znamená, pokud jde o povinnost Nomury prodat svuj podíl v jedné z techto spolecností, protože ÚOHS potvrdil již vloni v ríjnu, že technicky vzato k této fúzi již došlo," dodal Staley.

Podle reditele spolecnosti Nomura International plc. Randalla Dillarda bylo hlavním duvodem stažení žádosti to, že ÚOHS Nomure nedá možnost rádne se vyjádrit k ekonomickým aspektum této fúze.

Pri posledním rozhodnutí narídil ÚOHS Nomure odprodat do pul roku majoritní balík akcií jednoho z pivovaru. Prazdroj i Radegast totiž kontroluje v soucasnosti jediný majitel, spolecnost IMP Finance ovládaná práve Nomurou.

V prípade prodeje vlastnického podílu Nomury v Radegastu již o akcie tohoto pivovaru projevilo podle dostupných informací zájem pet investoru, pricemž jednání se zrejme povedou predevším s anglickou spolecností Bass. Ta krome 32procentního podílu v pivovaru Radegast, má také majoritu v Pražských pivovarech, které mely v lonském roce podíl na tuzemském pivním trhu pres 14 procent. Samotný Radegast se pak na tomto trhu podílel 13,7 procenta.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 25. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 08:03