Agris.cz - agrární portál

Vamberecké maso uzeniny kupuje vepřové jen od českých producentů

26. 11. 1998 | ČTK

Vamberecké maso uzeniny kupuje veprové jen od ceských producentu

VAMBERK (okres Rychnov nad Knežnou) 26.listopadu (CTK) - Akciová spolecnost Vamberecké maso uzeniny (VMU), která patrí k nejvetším východoceským masokombinátum, nakupuje veprové maso pouze od ceských producentu. Levné dovozy však podnik donutily, že jim za živé vepre nyní platí 24 korun za kilogram, uvedl dnes pro CTK obchodní reditel VMU Zdenek Zimmer.

"Nejsme tím masokombinátem, který by pred mesícem postavil své podnikání na dovozu masa z Nemecka," rekl. Smlouvy se zemedelci podnik podle jeho slov plní. "Zatím nemáme proti smlouvám zabito pouze asi 800 zvírat, což je asi jeden a pul porážecího dne," uvedl.

Nejvetším problémem v nynejším obchodu s veprovým masem je podle Zimmera to, že se do CR dováží maso v pulkách a prímo se rozváží po obchodech a specializovaných prodejnách. "Dnes není problém koupit pulku prímo z kamiónu za 20 korun za kilogram," rekl.

Lonské hospodarení VMU skoncilo pri tržbách 945 miliónu korun kvuli tvorbe rezerv a opravných položek ve ztráte 27 miliónu korun. Základní jmení VMU ciní 219 miliónu korun.

Zdenek Rychtera nol


Zdroj: ČTK, 26. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 02:32