Agris.cz - agrární portál

Severočeští zemědělci zpomalí provoz na komunikacích na Prahu

26. 11. 1998 | ČTK

Severoceští zemedelci zpomalí provoz na komunikacích na Prahu

MOST 26.listopadu (CTK) - Severoceští zemedelci se v pátek 27.listopadu pripojí k celostátním protestum proti dotovaným dovozum veprového masa z Evropské unie. Hodlají pritom "výrazne zpomalit" provoz na nekterých místech komunikací mírících ze severních Cech do Prahy. Vyplývá to z jednání clenu severoceského krizového štábu zemedelcu, rekla dnes CTK reditelka mostecké agrární komory Ludmila Holadová.

Presná místa ani cas protestu nesdelila, aby neohrozila jejich konání. Protesty se ale podle ní uskutecní na více místech severních Cech.

Zemedelci podle dostupných informací upustili od zvažovaných blokád masokombinátu, zpracovávajících dovážené dotované veprové maso.

Soucasná ani minulé vlády neucinily dosud nic na ochranu "kdysi prosperujícího zemedelského odvetví", soudí severoceští zemedelci. Poslední zvýšení cel z dosavadních 15 na 40 procent zlepšení podle nich neprinese. Ceny dováženého veprového totiž stejne zustanou pod výrobními náklady ceské produkce.

Jan Melichar nol


Zdroj: ČTK, 26. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 22:49