Agris.cz - agrární portál

Zemědělci protestovali proti dovozu vepřového také na Brněnsku

27. 11. 1998 | ČTK

Zemedelci protestovali proti dovozu veprového také na Brnensku

VELKÉ NEMCICE/HOLASICE (okres Breclav, okres Brno-venkov) 27.listopadu (CTK) - Dve dlouhé kolony zemedelských stroju dnes silne zpomalily provoz také na silnici u obcí Velké Nemcice a Holasice v okrese Brno-venkov. Prinutily tím desítky ridicu jedoucích na trase mezi Brnem a Breclaví šlápnout na brzdu a zpomalit až na 20 kilometru v hodine. "Blížíme se ke konci ceského zemedelství a musíme na to nahlas poukázat," rekl CTK predseda zemedelského družstva Rajhradice Miroslav Sklenár.

Zatímco jedna kolona traktoru a nákladních aut vyjela z Holasic, druhá po 13:00 opustila obec Rakvice. Obe se v obou smerech setkaly u Velkých Nemcic, címž prinutily ridice jedoucí do Brna i do Breclavi pribrzdit. "Policie nám nemohla v našem protestu zabránit, protože jsme neporušili predpisy," prohlásil jeden z organizátoru akce Vladimír Konecný. Dodal, že smyslem akce nebylo v žádném prípade provoz zastavit, ale jen zpomalit.

Podle policie nebyla ani v tomto úseku hlášena jediná výtržnost nebo dopravní nehoda, ackoli nekterí spechající ridici predjíždeli kolony v neprehledných a mnohdy i nebezpecných úsecích.

Protestující se shodli, že verejnost by mela vedet, že situace v zemedelství je již kritická. "Možná se dnes na nás nekdo zlobil, že se vcas nedostal, kam chtel. Když se ale každý obcan zamyslí nad tím, co nás k protestum primelo, jiste prizná, že máme pravdu," dodal Konecný.

Vladimír Klepác vb kar


Zdroj: ČTK, 27. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 05:26