Agris.cz - agrární portál

Kühnl: Zemědělci nemohou vynucovat porušení mezinárodních dohod

27. 11. 1998 | ČTK

Kühnl: Zemedelci nemohou vynucovat porušení mezinárodních dohod

PRAHA 27.listopadu (CTK) - Ceští zemedelci si nemohou podle šéfa poslancu Unie svobody Karla Kühnla na vláde vynucovat opatrení, která by nutne znamenala porušení mezinárodních dohod uzavrených Ceskou republikou. Nikdo také podle nej dosud nepredložil jasné dukazy, že zemedelské výrobky dovážené ze zemí Evropské unie jsou skutecne dotovány.

Kühnl se domnívá, že výrobky pravdepodobne dotovány jsou, ale ne v definovaném slova smyslu. "Evropská unie umí tyto veci velice oklikovými metodami, takže my na základe clánku našich vzájemných smluvních vztahu jako je Evropská dohoda proste nemužeme delat žádnou protiakci," uvedl bývalý ministr prumyslu a obchodu Kühnl. Obává se, že pokud CR nejakou protiakci podnikne, dopadne stejne jako "v nesmyslné kauze jablek".

Protiakcí mínil Kühnl rozhodnutí vlády o zrušení preferencních celních sazeb na dovoz veprového masa z EU. I pres tento krok vlády dnes na území celé republiky probíhaly protestní akce zemedelcu namírené proti dotovaným dovozum. Zámerné zpomalení dopravy na vybraných komunikacích zemedelskou technikou nepostihlo pouze hlavní mesto.

Jan Ptácek vb kar


Zdroj: ČTK, 27. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 02:02