Agris.cz - agrární portál

Povodí Labe: Aktivity ministra Kužvarta poškozují jméno podniku

30. 11. 1998 | ČTK

HRADEC KRÁLOVÉ 30.listopadu (CTK) - Akciová spolecnost Povodí Labe se domnívá, že soucasné mediální aktivity ministra životního prostredí Miloše Kužvarta se blíží pomluvám a poplašným zprávám a poškozují dobré jméno spolecnosti.

Predstavenstvo povodí tak dnes reagovalo na prohlášení ministra, že transformace státních podniku Povodí pred ctyrmi roky na akciové spolecnosti byla nezákonná a na jeho snahu premenit opetovne tyto akciové spolecnosti ve státní podniky.

"Tyto aktivity mohou mít vážné ekonomické i mimoekonomické dopady na vodní hospodárství Ceské republiky," uvedl predseda predstavenstva Povodí Labe Tomáš Vanek. Povodí Labe pritom není informováno o tom, že by vláda o necem podobném uvažovala.

Vanek zduraznil, že jediným akcionárem spolecnosti je Ministerstvo životního prostredí. "Postrádáme tudíž u ministra Kužvarta v dané záležitosti príslušné kompetence, znalosti, ale i zodpovednost za eventuální dopady jím prosazovaného návrhu," poznamenal predseda.

Povodí dále není známo, kde ministr Kužvart nabyl presvedcení o nezákonnosti transformace spolecnosti, když soud, ani jiná kompetentní instituce jeho názor nesdílí.

Vanek uvedl, že jeho spolecnost již pet let dobre funguje. "Ministru Kužvartovi jsou asi podsouvány falešné a zavádející informace. Bohužel však ze stran, kterým destabilizace Povodí prospívá...,"dodal.

Negativní stanovisko k úvahám Kužvarta v techto dnech vydal i vrcholný orgán veškerých vodohospodárských organizací - Svaz vodního hospodárství.

Premysl Šrámek mha


Zdroj: ČTK, 30. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 14:31