Agris.cz - agrární portál

Pololetní zisk Scottish & Newcastle mírně klesl

8. 12. 1998 | ČTK

Pololetní zisk Scottish & Newcastle mírne klesl

LONDÝN 8.prosince (CTK) - Nejvetší britská pivovarnická skupina Scottish & Newcastle utrpela v prvním pololetí svého financního roku (kveten-ríjen) mezirocní pokles hrubého zisku o 4,5 procenta na 214,5 miliónu liber (355 miliónu USD). Firma však podle svého dnešního sdelení zaznamenala po slabých letních mesících zlepšení.

Tržby spolecnosti, která krome produkce piva spravuje restaurace a provozuje rekreacní zarízení, klesly o jedno procento na 1,66 miliardy GBP. Provozní zisk se snížil o 0,6 procenta zejména kvuli ukoncení dohody o dodávkách do síte hostincu Grand Pub Company, spravované investicní bankou Nomura International, ale také vzhledem k nižším spotrebitelským výdajum v Británii.

Podle skupiny nadále pretrvávají urcité obavy z chování spotrebitelu v klícovém predvánocním období. Podmínky na trhu se však znatelne zlepšily proti letním mesícum, kdy odbyt piva trpel špatným pocasím, uvedla S&N.

hp ple


Zdroj: ČTK, 8. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 00:45