Agris.cz - agrární portál

Ministr zemědělství ČR bude jednat se svým dánským kolegou

10. 12. 1998 | ČTK

Ministr zemedelství CR bude jednat se svým dánským kolegou

PRAHA 10.prosince (CTK) - Na krátkou pracovní návštevu Dánského království dnes odpoledne odlétá ministr zemedelství CR Jan Fencl. Predmetem návštevy bude jednání s ministrem zemedelství Dánska Henrikem Dam Kristensenem. CTK o tom dnes informoval Pavel Kovár z tiskového oddelení MZe s tím, že se ministr vrací ješte dnes vecer zpet do CR.

Návšteva Dánska se radí k návštevám Nemecka a Rakouska, které Fencl uskutecnil v minulém týdnu. Dánsko je totiž po Nemecku nejvetším dovozcem veprového masa do CR. Za období od pocátku letošního roku do 6.listopadu bylo z Dánského království do CR dovezeno 2284 tun veprového masa, což je témer 11 procent veškerých letošních dovozu veprového masa.

Prestože Fencl bude podle vlastních slov jednat s Kristensenem o veprovém mase a o tuzemském trhu s touto komoditou, nebude toto téma po úterním rozhodnutí EK snížit exportní subvence na veprové maso zrejme již tak aktuální, jako tomu bylo v Nemecku ci Rakousku. Predmetem jednání tedy bude také vzájemná spolupráce obou zemí a otázky související s pridružením CR k EU.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 10. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 10:53