Agris.cz - agrární portál

Pivovar Hradec Králové ode dneška zlevňuje desetistupňové pivo

10. 12. 1998 | ČTK

Pivovar Hradec Králové ode dneška zlevnuje desetistupnové pivo

HRADEC KRÁLOVÉ 10.prosince (CTK) - K docasnému snížení ceny desetiprocentního piva ode dneška pristoupila akciová spolecnost Právovárecný pivovar Hradec Králové. Jak CTK rekl výkonný reditel pivovaru Jan Novák, odberatelé ode dneška za pullitrovou lahev svetlé desítky zaplatí vcetne dane ctyri koruny, což je o korunu méne než doposud. Snížená cena by mela platit ješte pocátkem príštího roku.

"Snažíme se cenami priblížit dalším výrobcum piv. Dosud byla naše desítka o neco dražší než výrobky nekterých jiných tuzemských pivovaru," upresnil reditel. Dodal, že v posledních letech výstav pivovaru kvuli nedobré obchodní politice výrazne poklesl a že snížení ceny by mohlo prispet jak k návratu nekterých ztracených zákazníku, tak prilákat nové odberatele.

Pokles prodeje královéhradeckého piva totiž podle Nováka nezpusobila pouze všeobecne známá konkurence pivovarnických gigantu, kvuli kterým má nyní odbytové problémy nejeden z takzvaných menších a stredne velkých pivovaru, ale hlavne již zmínená "nepríliš dobrá" obchodní politika bývalého vedení spolecnosti.

Premysl Šrámek dp


Zdroj: ČTK, 10. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 12:24