Agris.cz - agrární portál

Královéhradecký pivovar spolupracuje s pivovarem Havlíčkův Brod

10. 12. 1998 | ČTK

Královéhradecký pivovar spolupracuje s pivovarem Havlíckuv Brod

HRADEC KRÁLOVÉ 10.prosince (CTK) - Na užší spolupráci se v techto dnech domluvili predstavitelé královéhradecké a.s. Právovárecný pivovar a havlíckobrodské a.s. Meštanský pivovar. Jak CTK rekl výkonný reditel Právovárecného pivovaru Jan Novák, spolupráce spocívá v tom, že havlíckobrodský pivovar zajištuje královéhradeckému veškerý tuzemský odbyt. "Spolupráce obou spolecností by se do budoucna mela ješte více prohloubit," uvedl Novák.

Pivovar Havlíckuv Brod prodával královéhradecké pivo již v minulosti a k podepsání dohod oba pivovary pristoupily na základe oboustranne dobrých zkušeností. Od spolupráce si Novák slibuje predevším zvýšení odbytu královéhradeckého piva. "Prodej našeho piva v posledních letech výrazne poklesl, což podle našeho názoru zpusobila špatná cinnost odbytového oddelení a prístup nekterých bývalých predstavitelu spolecnosti," dodal Novák. Ke zlepšení výsledku by proto podle nej mela prispet i nedávná obmena predstavenstva a vedení pivovaru.

Obrat v hospodarení si Novák slibuje také od predpokládaného vstupu kapitálu a zmen vlastnických struktur, o kterých by se melo rozhodnout ješte letos. V soucasnosti v pivovaru hospodarí bývalí restituenti a stát, kterému patrí asi 20 procent budov a 30 procent movitého majetku.

Vedení pivovaru se s odkazem na plánované zmeny zatím nevyjádrilo ani k letošním hospodárským výsledkum a plánovanému výstavu. Lonský výstav pivovaru cinil 100.000 hektolitru. Pres 70 procent produkce tvorí lahvové pivo, z toho 75 procent ciní desítka, zbytek predstavuje dalších sedm druhu piv.

Kontakt: Právovárecný pivovar, a.s., U Soukenické brány 53-56, 50001 Hradec Králové, tel.: 049/5514542, fax: 049/5210020.

Premysl Šrámek do


Zdroj: ČTK, 10. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 08:28