Agris.cz - agrární portál

Firma Procházka nakupuje vepřové jen z tuzemska

10. 12. 1998 | ČTK

Firma Procházka nakupuje veprové jen z tuzemska

ROUDNICE NAD LABEM 10.prosince (CTK) - Roudnická firma Procházka, která s více než miliardovým rocním obratem patrí k nejvetším ceským zpracovatelum a dodavatelum masa a masných výrobku, v ríjnu, v listopadu ani v první dekáde prosince nenakoupila vubec žádné veprové pulky z dovozu ze zemí Evropské unie. Také celé období pred Vánocemi hodlá odebírat vepre jen od domácích producentu, uvedl dnes pro CTk obchodní reditel firmy Petr Hotový.

Kilogram veprového v živé hmotnosti, který byl od ceských dodavatelu donedávna k dostání za cenu kolem 25 korun, behem jednoho týdne podražil o dve koruny na kilogram. Po snížení dotací na export veprového z Evropské unie se tak cena za dovážené zpracované veprové pulky 37 korun za kilogram prakticky vyrovnává s cenou za tuzemské vepre nakupované v živé hmotnosti pro jatecní provoz firmy Procházka. Hotový predpokládá, že pred vánocními svátky farmárské ceny veprového mohou ješte o neco stoupnout.

Po Novém roce se dá ocekávat spíše pokles cen vzhledem k tradicne nižší poptávce po svátcích. Ta by letos mohla být ješte nižší než jindy, protože kvuli rostoucí nezamestnanosti klesá koupeschopnost zákazníku.

Kontaktní adresa: Procházka, spol. s r.o., Chelcického 627, 413 01 Roudnice, tel.:0411/856105.

Marie Zahrádková dp


Zdroj: ČTK, 10. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.05.2024 11:14