Agris.cz - agrární portál

Stock Plzeň zvýšil export lihovin o 30 procent

10. 12. 1998 | ČTK

Stock Plzen zvýšil export lihovin o 30 procent

PLZEN 10.prosince (CTK) - Stock Plzen vyveze v letošním roce pres 900 tisíc litru lihovin, což je nejvíce v historii spolecnosti. Letošní export lihovin, který smeruje predevším na Slovensko, se ve srovnání s predcházejícím rokem zvýšil o více než 30 procent. Uvedl to dnes generální reditel spolecnosti Martin Petrášek.

Vetšinu vyvážených lihovin tvorí Fernet Stock a Fernet Stock Citrus. Spolecne s Becherovkou je Fernet Stock nejprodávanejší zahranicní lihovinou na Slovensku. Slovenský trh je podle Petráška specifický a spotreba lihovin je také vyšší než v CR. Strategickými produkty jsou na Slovensku vedle fernetu i Brandy Stock 84 V.S.O.P. a Brandy Stock Original.

Pres neustálý nárust exportu je stežejním odbytištem produktu božkovské likérky ceský trh. Z dvaceti vyrobených lahví lihovin jich 19 vypijí domácí konzumenti.

V lonském roce firma v obratu prekrocila rekordní miliardu korun bez spotrební dane. Celková výroba i prodej dvaceti druhu lihovin cinil více než 22,5 milionu litru. Prodej Fernetu prekonal 12 miliónu litru. Stock Plzen zamestnává 200 osob.

V letošním roce ocekává Petrášek hospodárské výsledky na úrovni lonského roku.

Pavel Kovárík jw


Zdroj: ČTK, 10. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 11:19