Agris.cz - agrární portál

Poslanci doporučili sněmovně schválit rozpočet Pozemkového fondu

9. 12. 1998 | ČTK

Poslanci doporucili snemovne schválit rozpocet Pozemkového fondu

PRAHA 9.prosince (CTK) - Snemovní zemedelský výbor dnes doporucil dolní komore parlamentu, aby schválila návrh rozpoctu Pozemkového fondu na rok 1999. Plánované výdaje navrhli poslanci zvýšit o 400 miliónu korun, které mají být na základe drívejšího rozhodnutí snemovny použity ve prospech zemedelcu poškozených nepríznivými ekonomickými vlivy.

Po této zmene by výdaje Pozemkového fondu cinily 2,043 miliardy korun, príjmy pak 1,03 miliardy korun. Vzhledem k tomu, že plánovaná hotovost Pozemkového fondu má být k 1.lednu dve miliardy korun, jeho celková aktivní bilance za príští rok by mela dosáhnout 986 miliónu korun.

Clenové zemedelského výboru se dnes rovnež zacali zabývat financemi pro ministerstvo zemedelství, které by podle návrhu státního rozpoctu melo príští rok obdržet 17,9 miliardy korun. Zatím ale neprijali žádné návrhy na zmeny v této rozpoctové kapitole a v jednání by meli pokracovat príští stredu. Ocekávají rovnež, že na toto zasedání už prijde i ministr zemedelství Jan Fencl.

Alena Ružicková jw


Zdroj: ČTK, 9. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.06.2024 15:31