Agris.cz - agrární portál

Cadbury Schweppes prodá značky limonád mimo USA Coca-Cole

11. 12. 1998 | ČTK

Cadbury Schweppes prodá znacky limonád mimo USA Coca-Cole

LONDÝN 11.prosince (CTK) - Britský nápojový a cukrovinkárský koncern Cadbury Schweppes Plc prodá své znacky limonád na trzích mimo USA americké spolecnosti Coca-Cola Co. za 1,85 miliardy USD. Transakce umožní britské firme plneji rozvíjet globální aktivity u cukrovinek a americkou limonádovou divizi, vyplývá z dnešního sdelení Cadbury.

Prodávané znacky jsou Schweppes, Dr Pepper, Canada Dry a Crush, kontrakt se pritom netýká území Jihoafrické republiky a Francie. V lonském roce vytvorily tyto aktivity provozní zisk 56 miliónu liber (93 miliónu USD), což predstavovalo devet procent celkového zisku skupiny. Obrat prodávaných znacek se pohyboval kolem 200 miliónu liber, což znamená asi tríprocentní podíl na globálním trhu mimo USA.

"Tyto znacky jsou proslavené a ziskové. Dospeli jsme však k názoru, že mimo USA mohou být úspešneji pestovány v rámci širší mezinárodní infrastruktury Coca-Coly," uvedl ve sdelení generální reditel Cadbury John Sunderland.

Cadbury dále hodlá prodat za zhruba 500 miliónu liber plnírny limonád a príbuzné aktivity mimo USA. Kupce na tyto provozy firma sice ješte nemá, ocekává však dokoncení techto transakcí do 12 mesícu.

Akcie Cadbury Schweppes reagovaly na zprávu o prodeji aktiv príznive. V pocátecním obchodování na londýnské burze posílily proti ctvrtecnímu záveru o šest procent.

hp ple


Zdroj: ČTK, 11. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 08:42