Agris.cz - agrární portál

Společnosti Povodí se brání záměrům resortu životního prostředí

17. 12. 1998 | ČTK

Spolecnosti Povodí se brání zámerum resortu životního prostredí

PRAHA 17.prosince (CTK) - Zámer Ministerstva životního prostredí (MŽP) prevést státní akciové spolecnosti Povodí do svojí kompetence je v rozporu s kontrolní funkcí tohoto úradu v oblasti ochrany životního prostredí. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl místopredseda Svazu vodního hospodárství (SVH) Jirí Rosický.

Podle SVH je nezbytné pouze dostatecne harmonizovat cinnost ministerstev životního prostredí a zemedelství a spolecností Povodí. Duležitým problémem je také neexistence ucelené vodohospodárské politiky státu a systému rízení vodního hospodárství. Nutná je i novelizace vodohospodárské legislativy a její sladení s normami EU, dodal Rosický.

Podle kompetencního zákona je pusobnost orgánu státní správy ve spolecnostech Povodí rozdelena mezi Ministerstvo zemedelství, které se stará o hospodárskou cinnost, a MŽP, jež má funkci dozorcí a kontrolní.

"Stávající systém rozdelení kompetencí mezi ministerstvy predstavuje vyvážený vztah, kde jsou v souladu ochrana životního prostredí i vodohospodárská politika a ochrana obyvatelstva," dodal místopredseda SVH Tomáš Vanek. Ema Židlíková nol


Zdroj: ČTK, 17. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 07:13