Agris.cz - agrární portál

Radegast Group skončí letos se ztrátou kolem 50 miliónů korun

17. 12. 1998 | ČTK

Radegast Group skoncí letos se ztrátou kolem 50 miliónu korun

PRAHA 17.prosince (CTK) - Ztrátu zhruba 50 miliónu korun ocekává letos pivovarská skupina Radegast Group, pricemž v lonském roce vykázala zisk zhruba 86 miliónu korun. Na dotaz CTK to dnes rekl v Praze prezident spolecnosti Jan Sikora. Podle jeho slov je tento hospodárský výsledek dusledkem vyhlášení konkursu na pivovar Most. V souvislosti s tím musela spolecnost vytvorit opravné položky ve výši zhruba 300 miliónu korun.

Presto letošní rok hodnotí Sikora jako úspešný, predevším z hlediska prodeje letos nové znacky Radegast Klasik, kterého se mesícne prodá 50.000 až 60.000 hektolitru.

Pivovary skupiny Radegast Group letos podle jeho slov vystaví celkem zhruba 2,8 miliónu hektolitru piva, pricemž v lonském roce to bylo necelých 2,6 miliónu hektolitru. Samotný Pivovar Radegast dosáhne podle dnešního odhadu letos výstavu kolem 2,13 miliónu hektolitru, zatímco za celý lonský rok to bylo 1,85 miliónu hektolitru.

Prípadný prodej Radegastu nekterému zahranicnímu zájemci Sikora odmítl komentovat s poukazem na to, že tato transakce je vecí akcionáru spolecnosti. Pripustil však, že se zástupci Nomury o možném prodeji Radegastu hovoril. Sikora soucasne na dotaz nevyloucil, že zmena predsedy Úradu pro ochranu hospodárské souteže muže mít vliv na rozhodování tohoto úradu ve veci fúzí, tedy i dríve zamýšlené fúze mezi Radegastem a Plzenským Prazdrojem.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 17. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 11:55