Agris.cz - agrární portál

Loňské tržby Bohemia Sektu překonaly miliardu korun

8. 1. 1999 | ČTK

Lonské tržby Bohemia Sektu prekonaly miliardu korun

PLZEN 8.ledna (CTK) - Nejvetší domácí producent vín akciová spolecnost Bohemia Sekt prekonala v lonských tržbách hranici jedné miliardy korun. Zvýšeným prodejem vín si spolecnost upevnila vedoucí pozici zejména na domácím trhu šumivých vín, kde se její podíl pohybuje okolo 70 procent. Pro CTK to dnes uvedl obchodní reditele spolecnosti Dalibor Šebela.

Nejvetší nárust prodeje známkových, prírodních a stolních vín zaznamenala již od druhého pololetí lonského roku spolecnost Víno Mikulov, která je soucástí uskupení Bohemia Sekt. Zejména v posledním mesíci lonského roku firma prodala témer 1,2 miliónu litru vín, což ve srovnání s prosincem 1997 predstavuje více než dvojnásobný nárust.

Podle Šebely se celému uskupení podarilo splnit lonský zámer. Prodej vín prekrocí hranici 30 miliónu litru, tržby 1,3 miliardy korun, z toho tržby samotné a.s. Bohemia Sekt jednu miliardu korun, což je nejvíce v historii spolecnosti.

V roce 1997 prodala Bohemia Sekt více než 20 miliónu litru vína a tržby cinily 960 miliónu korun. Podíl produktu spolecnosti na ceském trhu dosáhl 16 procent a behem lonského roku se zvýšil na 17,5 procenta.

Pavel Kovárík bm


Zdroj: ČTK, 8. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 07:10