Agris.cz - agrární portál

Degustací při slavnostech piva v Táboře se zúčastní 30 pivovarů

12. 1. 1999 | ČTK

Degustací pri slavnostech piva v Tábore se zúcastní 30 pivovaru

TÁBOR 6.ledna (CTK) - Více než polovina z celkového poctu ceských pivovaru se zúcastní degustací v rámci souteže o Ceskou pivní pecet, která se uskutecní pri dnes zahájených ctyrdenních Reprezentacních slavnostech piva v kongresovém sále Jihoceské univerzity v Tábore. Do souteže se prihlásilo 30 pivovaru, z nichž osm bude na slavnostech také vystavovat a prodávat.

Podle Aloise Srba z porádající firmy Rival se sice degustací nezúcastní nejvetší pivovary jako Plzenský Prazdroj, Radegast ci Budejovický Budvar, ale konkurence bude presto silná. Ze známých výrobcu budou soutežit napríklad Velkopopovický kozel, Krušovice, Staropramen, Bernard ci ceskobudejovický Samson.

"Soutež o Ceskou pivní pecet se uskutecní v kategoriích svetlé výcepní pivo, svetlý ležák, svetlý ležák Premium, tmavé výcepní pivo, tmavý ležák, speciální piva, piva se sníženým obsahem cukru, nealkoholická piva a lehká piva," vysvetlil Srb.

Slavnosti firma Rival porádá spolecne s mestem Tábor, Jihoceskou univerzitou, Strediskem praktického vyucování spolecného stravování a Integrovanou strední školou služeb a remesel v Tábore. Soubežne s degustacemi piva, jejichž výsledky budou známy v pátek odpoledne, organizátori pripravili rovnež soutež výrobcu minerálních vod o Zlatý ceský pramen.

Jakub Sekyra ple


Zdroj: ČTK, 12. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 14:42