Agris.cz - agrární portál

ÚOHS povolil fúzi francouzské firmy Bongrain Europe a TPK Hodoní

15. 1. 1999 | ČTK

ÚOHS povolil fúzi francouzské firmy Bongrain Europe a TPK Hodonín

BRNO 15.ledna (CTK) - Fúzi francouzské firmy Bongrain Europe, sídlící ve Viroflay, s mlékárnou TPK s.r.o. Hodonín povolil ve správním rízení Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS). Dospel k názoru, že výhody spojení prevýší újmu, která by mohla vzniknout narušením hospodárské souteže. CTK to dnes sdelil mluvcí úradu Ivo Skoumal.

Fúzi úrad povolil s podmínkou, že francouzský nabyvatel stoprocentního podílu TPK nezmení po dobu peti let bez ospravedlnitelných duvodu dosavadní strukturu dodavatelu ani množství nakupovaného mléka pro TPK. Pro úcinnou kontrolu tohoto závazku má predložit antimonopolnímu úradu aktuální seznam dodavatelu vcetne objemu nakoupeného mléka za rok 1997 a poté dokumenty aktualizovat vždy k 31.lednu následujícího roku.

Podle Skoumala stanovením podmínky zachování dosavadní struktury a objemu dodávek do TPK úrad sledoval nenarušení již vzniklých dodavatelsko-odberatelských vztahu mezi prvovýrobci mléka a mlékárnou TPF.

Bongrain Europe podniká v CR prostrednictvím svých dceriných spolecností se stoprocentní úcastí na majetku, a to v Pribine Pribyslav a tavírne sýru ve Velkém Valtinove na Liberecku. Asi 67 procent podílu má v Povltavských mlékárnách Sedlcany.

Jirí Šesták jw


Zdroj: ČTK, 15. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 20:03