Agris.cz - agrární portál

Vyhodnocení soutěže o Českou pivní pečeť ukončilo slavnosti piva

15. 1. 1999 | ČTK

Vyhodnocení souteže o Ceskou pivní pecet ukoncilo slavnosti piva

TÁBOR 15.ledna (CTK) - Jako nejlepší svetlé výcepní pivo vyhodnotila porota souteže o Ceskou pivní pecet, která se uskutecnila v rámci ctyrdenních Reprezentacních slavností piva v Tábore, Zlatopramen z produkce a.s. Ústecké pivovary.

Poradatelé souteže dnes CTK informovali, že na druhém míste v této kategorii skoncil Lobkowicz z Lobkowiczkého pivovaru Vysoký Chlumec a jako tretí se umístilo pivo Holba Classic z pivovaru Holba Hanušovice.

Mezi svetlými ležáky zvítezil na degustacích, pri nichž porota hodnotila celkem 145 vzorku, Džbán z pivovaru Vyškov pred humpoleckým Bernardem a pivem Holba Šerák z Hanušovic. Nejúspešnejším svetlým ležákem Premium byl Eggenberg z Ceského Krumlova, druhý skoncil Breznák z Ústeckých pivovaru a tretí Krušovice.

V dalších kategoriích zvítezily Litovel Free mezi nealkoholickými pivy, Krušovice mezi tmavými výcepními pivy a Ferdinand z Pivovaru Benešov mezi tmavými ležáky. Pivo Ox z humpolecké spolecnosti Bernard pivo si z Tábora odvezlo vítezství v kategorii speciální piva a mezi pivy se sníženým obsahem cukru vyhrál ceskobudejovický Samson.

Spolecne s degustacemi piva, jichž se zúcastnilo 30 pivovaru, se konala také soutež výrobcu minerálních vod. V kategorii prírodních vod zvítezila Karlovarská korunní kyselka, v kategorii ochucených vod Hanácká kyselka a kategorii ostatní Excelsior z Marienbad Waters Mariánské Lázne.

Jakub Sekyra


Zdroj: ČTK, 15. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 20:11