Agris.cz - agrární portál

Králem výčepních jižní Moravy se stal Milan Budín

15. 1. 1999 | ČTK

Králem výcepních jižní Moravy se stal Milan Budín

BRNO 15.ledna (CTK) - Devetadvacetiletý Milan Budín z Brna, který pusobí v Moravské chalupe zdejšího Interhotelu Voronež, se stal vítezem regionálního predkola souteže Král výcepních. Ta je soucástí doprovodného programu 8.mezinárodního veletrhu Pivex ve dnech 2.až 6.brezna 1999 na brnenském výstavišti.

Podle Richarda Morávka z porádající spolecnosti Snip&Co. Jde do dalšího kola spolu s dnešním vítezem dalších 19 výcepních. Akce se zúcastnili i soutežící ze severu Moravy. Šampiónem tohoto regionu se stal Radomír Vlach z Pivního baru Speed v Ostrave.

Celkem 27 úcastníku z jižní i severní Moravy tocilo pullitr desetistupnového a "tretinku" dvanáctistupnového piva vícekolove. Rozhodcí a odborná porota hodnotí správnou míru, výšku i kvalitu pivní peny a vzhled natoceného nápoje.

Soutež Král výcepních existuje pod patronací Ceského svazu pivovaru a sladoven tretím rokem. Systém zahrnuje všechny okresy Ceské republiky. Vítezové predkol se stretnou v oblastních kolech 16.února v Plzni a 18.února v Brne. V brnenském finále 28.února se utká po deseti výcepních z každé oblasti.

Pivex je soucástí Mezinárodních gastronomických veletrhu, kam se dosud prihlásilo více než 1300 vystavovatelu z 29 zemí. Cistá výstavní plocha se pohybuje okolo 35.000 ctverecních metru. Další již tradicní souteže o Zlatý pohár Pivex'99 se letos ve ctyrech kategoriích zúcastní 144 znacek penivého moku.

Jirí Macík mha


Zdroj: ČTK, 15. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 07:03