Agris.cz - agrární portál

Nejčastěji konzumovaným pivem v ČR loni Radegast a Gambrinus

19. 1. 1999 | ČTK

Nejcasteji konzumovaným pivem v CR loni Radegast a Gambrinus

PRAHA 19.ledna (CTK) - Dvema nejcastejšími znackami piva, které lidé v CR loni pili, jsou Radegast a Gambrinus. Tretí znackou v poradí byl Pilsner Urquell, ctvrtou pak Krušovice. Zjistila to agentura Sofres Factum pri svém pravidelném šetrení, jehož výsledky dnes poskytla CTK.

K dalším nejcasteji konzumovaným znackám piva také patrily Litovel, Velkopovický kozel, Staropramen a Starobrno.

Loni vítezný Radegast si proti roku 1997 polepšil o jednu prícku, upresnila agentura. Jako nejcastejší znacku ho loni uvedlo 17,2 procenta dotázaných. Gambrinus, který loni skoncil druhý, uvedlo jako nejcastejší znacku 16,7 procenta respondentu. K lepší pozici Radegastu pravdepodobne prispela skutecnost, že výrobce uvedl na trh levného piva novou znacku Radegast Klasik, podotýká agentura.

Pilsner Urquell a Krušovice si svou pozici udržely. Znackám Velkopopovický kozel a Litovel v jejich pozici pravdepodobne pomohla úspešná reklamní kampan, zlepšila se i jejich distribucní sít, domnívá se Sofres-Factum.

Z pruzkumu agentury vyplývá, že 36,6 procenta dotázaných loni pilo alkohol casteji než jednou týdne. Bylo to méne, než v roce 1997, kdy takovou frekvenci pití uvádelo 41,4 procenta respondentu.

Šetrení, které probehlo ve dnech 4. až 11.prosince 1998, se zúcastnilo 1003 dotázaných.

aol mha


Zdroj: ČTK, 19. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 08:02