Agris.cz - agrární portál

Opavský Pivovar Zlatovar od 1.dubna zlevňuje pivo

28. 3. 1999 | ČTK

Opavský Pivovar Zlatovar od 1.dubna zlevnuje pivo

OPAVA 28.brezna (CTK) - Akciová spolecnost Pivovar Zlatovar od 1.dubna snižuje ceny svého piva. V závislosti od odebíraného množství muže zlevnení pro konecného zákazníka cinit až 20 procent, což predstavuje dve koruny na pul litru piva. CTK to rekl majitel Zlatovaru Kamil Kolek.

Podle Kolka je zlevnení koncipováno tak, aby bylo zajímavé a motivující i pro hospodské a další odberatele, kterí budou rovnež garantem nižších cen pro pivare.

Nová cenová strategie je výsledkem komplexní analýzy v opavském pivovaru i jeho konkurence, zapocaté loni v cervenci. Vnitrní rozbor smeroval ke snížení nákladu a zvýšení produktivity práce. Cílem externí analýzy bylo vedle hodnocení konkurentu, nalezení vlastní pozice na ceském pivním trhu.

Na tomto trhu má Zlatovar podle Kolka místo v oblasti výroby levného kvalitního piva. Takovým pivem má být i poslední novinka Zlatovaru, lehké pivo Trumf v sudovém provedení, cena kterého by nemela presáhnout 4,90 koruny za pul litru. Další tržní segment pro pusobení opavského pivovaru vidí Kolek v produkci speciálních piv, která je bežná a úspešná u obdobných pivovaru v západní Evrope.

Soucástí nové strategie Zlatovaru je i opetovné získání ztracených pozic tohoto tradicního piva v opavském regionu, které podle Kolka zbytecne propustili bývalí majitelé hlavne Radegastu a Gambrinusu.

Ivo Pullmann mha


Zdroj: ČTK, 28. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 14:38