Agris.cz - agrární portál

Pivovar Svitavy letos počítá s hospodařením okolo nuly

28. 3. 1999 | ČTK

Pivovar Svitavy letos pocítá s hospodarením okolo nuly

SVITAVY 28.brezna (CTK) - S hospodárským výsledkem okolo nuly a se zastavením poklesu výstavu piva letos pocítá akciová spolecnost Pivovar a sodovkárna Svitavy. Zastavení poklesu výstavu si firma slibuje predevším od loni zahájené výroby piva nazvaného Doktor Svitavák, které má podle nekterých odborníku príznivý vliv na diabetiky. Jak CTK rekl marketingový reditel podniku František Kabrhel, výstav piva loni cinil 79.000 hektolitru a od roku 1996 tak klesl zhruba na polovinu.

Ztráta podniku loni cinila 31 miliónu korun a pivovar tak ztrátovým hospodarením zakoncil již tretí rok. Duvodem ztrát byly podle vedení firmy hlavne neefektivní investice a tvorby opravných položek.

Optimismus v lepší hospodárské výsledky spojovaný s výrobou Doktora je podle Kabrhela na míste. Jak poznamenal Doktor nyní po necelém roce stácení predstavuje okolo 30 procent výstavu pivovaru, pripraven je jeho export na území bývalé Jugoslávie.

Premysl Šrámek mha


Zdroj: ČTK, 28. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 01:51