Agris.cz - agrární portál

Zemědělci dnes budou jednat i demonstrovat

1. 4. 1999 | ČTK

Zemedelci dnes budou jednat i demonstrovat

PRAHA 1.dubna (CTK) - Zatímco Asociace soukromých zemedelcu hodlá dnes dopoledne usporádat pred budovou ministerstva zemedelství protestní akci proti nesystémovému rešení problému trhu s mlékem, ministr zemedelství Jan Fencl svolá predstavitele malých producentu mléka a bude s nimi hovorit o dopadech minimální garantované ceny mléka na výrobce.

Minimální garantované ceny mléka, které dnes vstupují v platnost, se vztahují na veškeré vykupované mléko daných kvalitativních parametru. Minimální denní odber mléka ciní 500 litru od jednoho odberatele, prípadne z jednoho sberného strediska. Pokud se producenti budou cítit tímto rozhodnutím diskriminováni, navrhne ministr, aby se minimální ceny ztahovaly i na malé a drobné podnikatele.

Rada SFTR rozhodla o zavedení minimální plošné nákupní ceny za litr mléka 7,20 korun koncem brezna. Spolu s tím rada rozhodla pokracovat v intervencních nákupech másla a sušeného odstredeného mléka a v subvencování vývozu ostatních mlékárenských výrobku.

nlm jw


Zdroj: ČTK, 1. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 10:03