Agris.cz - agrární portál

Šipčiak: Rozhodnutí soudu ohledně Becherovky je úspěchem

7. 4. 1999 | ČTK

Šipciak: Rozhodnutí soudu ohledne Becherovky je úspechem

BRATISLAVA 7.dubna (zpravodaj CTK) - Rozhodnutí Krajského soudu v Nitre, který zamítl návrh spolecnosti Jan Becher- Karlovarská Becherovka na vydání predbežného opatrení na ukoncení výroby a prodeje slovenské Becherovky firmou Simpex Plus považuje její jednatel Štefan Šipciak za úspech.

"Rozhodnutí soudu možno pokládat za úspech," rekl dnes CTK Šipciak s tím, že k zastavení výroby údajne pravé Becherovky v Likérce Chotín podle receptu Zdenka Hoffmanna z roku 1807 by již nemelo dojít.

Likérka vyrobila od zahájení produkce 13.února celkem približne 100.000 litru bylinného likéru, z nehož již byla polovina prodána. Spolecnost se však rozhodla žalovat právního zástupce JBKB na Slovensku Miroslava Budaje, který se mel dopustit trestného cinu tím, že upozornoval slovenské velkoobchodníky na možnost porušení zákona pri distribuci slovenské Becherovky, poznamenal Šipciak.

O podezrení z porušování práv k užívání ochranných známek a z nekalé souteže, kterou napadla Karlovarská Becherovka u policie v Komárne, musí totiž rozhodnout soud. Šipciak zároven odmítá tvrzení generálního reditele JBKB Alana Walden-Jonese, že darovací smlouva Alfreda Bechera, na jejímž základe mel dedecek Zdenka Hoffmanna získat znacku, recept a celou spolecnost JBKB, je falzifikátem.

"Pokud existuje darovací smlouva a není prohlášena soudem za neplatnou, tak se považuje za platnou," zduraznil jednatel.

Adrian Bobok bm


Zdroj: ČTK, 7. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 10:59