Agris.cz - agrární portál

Setuza koupila pro Milo řepku za 200 miliónů korun

7. 4. 1999 | ČTK

Setuza koupila pro Milo repku za 200 miliónu korun

OLOMOUC 7.dubna (CTK) - Repkové semeno v hodnote témer 200 miliónu korun koupila v minulých dnech ústecká Setuza pro spolecnost Milo Surovárny, kterou po nedávném získání stoprocentního podílu v a.s. Milo Holding získala pod svá krídla spolecne s Milem, Selikem a Nealkem. Spolecnost Milo Surovárny má nejmodernejší rafinérii rostlinných oleju v zemi a díky nákupu repky bude moci pokracovat ve výrobe rostlinných oleju.

"Nový majitel nákupem repky za 200 miliónu korun deklaruje snahu o maximální využití kapacit pro zpracování olejnatých komodit v Olomouci," rekla dnes CTK mluvcí Milo Holdingu Marie Logrová.

Dodala, že pracovní týmy ústecké Setuzy se predbežne shodly na tom, že výrobní kapacita Mila by mela být maximálne využita a pro jednotlivé provozy spolecností Seliko a Nealko by meli být získáni perspektivní investori.

"Pracovní týmy v Seliku a Nealku stále zkoumají rentabilitu jednotlivých provozu. Noví majitelé zvažují možnost využití nekterých jejich kapacit pro Setuzu a Milo. Soucasne však probíhají intenzívní jednání se strategickými partnery o jejich prípadném vstupu do jednotlivých provozu Selika a Nealka," uvedla Logrová.

Generální reditel Setuzy Petr Voborník v úterý CTK rekl, že ústecká spolecnost predloží pocátkem príštího týdne veritelským bankám skupiny plán restrukturalizace Mila, Selika a Nealka. Restrukturalizace by podle nej mela zamezit každým dnem vzrustajícím ztrátám seskupení Milo Holding a zabezpecit prechod k ziskovosti jeho firem.

Setuza získala stoprocentní podíl v Milo Holding letos v breznu. Tímto krokem byl vytvoren nejvetší tuzemský potravinárský komplex s nejmodernejší rafinérií oleju v zemi. Podle drívejšího vyjádrení predsedy predstavenstva Setuzy Jana Gottvalda je v nove vytvoreném celku soustredeno asi 66 procent výroby oleju v CR.

Podklady pro posouzení akciového ovládnutí Mila Holding ústeckou Setuzou má už v techto dnech k dispozici Úrad pro ochranu hospodárské souteže, který by o této záležitosti mel rozhodnout v druhé polovine kvetna.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 7. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.05.2024 11:39