Agris.cz - agrární portál

Lounský pivovar se soustředil na oblast obchodu a marketingu

9. 4. 1999 | ČTK

Lounský pivovar se soustredil na oblast obchodu a marketingu

LOUNY 9.dubna (CTK) - Pivovar Louny investoval od zacátku roku v oblasti obchodu a marketingu 1,8 miliónu korun. Za dalších 300 tisíc marek zakoupil membránový filtr, pri jehož použití odpadá pasterizace lahvového piva. Ta mela za následek nežádoucí príchut piva v lahvích oproti pivu tocenému. CTK to dnes rekl marketingový reditel firmy Jan Riegert.

"Druhým rokem trvá cenová válka na trhu pivovarnických výrobku. Malé a strední pivovary nemohou realizovat delší dobu ztrátu," uvedl generální reditel Stanislav Kožíšek s tím, že spolecnost se s touto situací snaží vyrovnat presunutím težište cinnosti do oblasti obchodu a marketingu.

V rámci této strategie zmenil pivovar logo vcetne kompletní rady etiket pivních lahví a postupne uvede na trh tri nové výrobky: pivo Classic, pivo plnené do PET obalu s obsahem 1,5 litru a pivo plnené do plechového obalu s obsahem 0,5 litru.

Pivo Classic je podle reditele reakcí na situaci na trhu. Stoupá poptávka po lacinejším pivu s nižší stupnovitostí. "Classic prodáváme za 4,50 Kc vcetne DPH a doporucená konecná cena pro spotrebitele je 4,90 Kc," doplnil Vincík.

Lahvové pivo Classic zacal pivovar distribuovat na zacátku tohoto týdne. Ješte do konce dubna chce pivovar stácet pivo také do PET obalu. Plechovky se svetlým desetistupnovým a dvanáctistupnovým pivem se objeví na trhu ve druhé polovine kvetna. Krome techto druhu vyrábí pivovar tmavou desítku a dvanáctku a dia pivo.

Pivovar Louny vykázal v lonském roce zisk po zdanení 1,2 miliónu korun pri tržbách za prodej vlastních výrobku a služeb 280 miliónu korun. Výstav v roce 1998 predstavoval 255,76 tisíce hektolitru piva.

Jan Foukal nol


Zdroj: ČTK, 9. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 16:22