Agris.cz - agrární portál

Jan Becher trvá na to, že Simpex vyrábí likér bez platné smlouvy

11. 4. 1999 | ČTK

PRAHA 11.dubna (CTK) - Spolecnost Jan Becher-Karlovarská becherovka a.s. (JBKB) nadále trvá na tom, že má nezvratná fakta o neoprávnené výrobe vlastní Becherovky slovenskou firmou Simpex Plus. Rozbor nepravosti tzv. darovací smlouvy, na jejímž základe Simpex likér vyrábí, bude zverejnen po overení vedeckým pracovištem. CTK to dnes oznámil mluvcí JBKB David Binar.

"JBKB prohlašuje, že má k dispozici nezvratná fakta prokazující, že tzv. darovací smlouva, z níž pan Zdenek Hoffmann a paní Hoffmannová dovozují svá práva k Becherovce, je falsum," uvedla spolecnost v prohlášení.

Krajský soud v Nitre ale zatím zamítl návrh na predbežné opatrení na ukoncení výroby a prodeje Becherovky, který na Simpex Plus a.s. JBKB podala pro podezrení z nekalé souteže. Soud dosud nerozhodl o predbežném opatrení pro podezrení ze zneužívání ochranné známky.

JBKB se proti verdiktu hodlá okamžite odvolat k Nejvyššímu soudu v Bratislave. Zmínené rozhodnutí nitranského soudu ješte neobdržel. Ve svetle dukazu, které má k dispozici, nicméne nepovažuje JBKB rozhodnutí Krajského soudu v Nitre za právne udržitelné.

Tomáš Zimmermann bm


Zdroj: ČTK, 11. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 15:46