Agris.cz - agrární portál

Dnes mimořádná valná hromada Pražských pivovarů

13. 4. 1999 | ČTK

Dnes mimorádná valná hromada Pražských pivovaru

PRAHA 13. dubna (CTK) - Zprávu predstavenstva o predbežných výsledcích hospodarení za lonský rok, jimiž je ztráta 880 miliónu korun, projedná mj. dnešní mimorádná valná hromada Pražských pivovaru, svolaná na žádost Investicního privatizacního fondu Komercní banky, Investicní kapitálové spolecnosti Komercní banky a Fondu národního majetku na 9:00 do sídla spolecnosti, Nádražní 84, Praha 5.

Hromada má dále na programu zprávu predstavenstva o efektivnosti rozhodujících investic, o zamerení obchodní politiky v CR a o vývoji pohledávek ve spolecnosti. Tento bod programu se zamerí na informace o nejvetších dlužnících firmy a o tom, jaké kroky pripravuje k omezení prípadného rustu pohledávek. Akcionári projednají i zprávu o stavu vlastního jmení a cizích zdroju spolecnosti.

Predstavenstvo rovnež predloží zprávu o sloucení s regionálními pivovary Ostravar a Vratislavice a dopadech fúze na produkci, kvalitu a zvýšení obratu spolecnosti.

Dalším bodem programu by melo být vysvetlení predstavenstva, proc požádalo ministerstvo financí o udelení povolení k verejné obchodovatelnosti jenom cásti emise akcií sloucené spolecnosti, které byly vymeneny akcionárum všech trí spolecností za jejich puvodní akcie.

Podle nedávných zpráv nekterých médií si spolecnost lonský nepríznivý hospodárský výsledek zaprícinila sama, a to predevším vinou obrovských slev restauracím a supermarketum a hrozí jí konkurs. To však mluvcí Pražských pivovaru Diana Dobálová durazne odmítá s tím, že byl zaprícinen recesí v ceské ekonomice, prudkým vystupnováním cenové války na ceském pivním trhu a kolapsem exportu do Ruska. "Spolecnosti nehrozí konkurs a jejich majoritní vlastník, spolecnost Bass PLC, jim poskytuje veškerou potrebnou financní podporu," rekla již dríve v reakci na tyto zprávy.

kri bm


Zdroj: ČTK, 13. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 09:53